Recept

IJssandwich van watermeloen met aardbei-banaanijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vervang je ijswafeltje eens door een plak watermeloen: extra fris en nog slank ook bovendien!

Banaan is zo zoet en romig dat je het als basis kunt gebruiken voor ijs. Een licht alternatief voor roomijs!

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardbeien. Hou er enkele apart. Verwijder het groen en halveer ze. Pel de bananen en snij ze in stukjes. Doe het fruit in een diepvrieszakje of -doosje en zet minstens 4 uur in de diepvriezer.

  2. 2

    Doe de bevroren aardbei en framboos in een blander en mix tot ijs. Schep over in een afsluitbare kom en zet nog minstens 2 uur in de diepvriezer.

  3. 3

    Schil de watermeloen en snij er dunne plakken van. Steek er met een uitsteekvorm of glas 8 cirkels van 8 cm diameter uit.

  4. 4

    Plet de gevriesdroogde frambozen fijn in een vijzel. Rol de randen van de plakjes watermeloen door de frambozencrumble.

  5. 5

    Schep 4 grote bollen aardbei-banaanijs en leg die telkens tussen 2 plakken watermeloen. Werk af me basilicum en enkele aardbeien. Serveer meteen of zet nog kort (maximum 1 uur) in de diepvriezer, tot je gaat serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

IJssandwich van watermeloen met aardbei-banaanijs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!